La fantasia de Fabian Cardinal, soci fundador de Bateau Lune

(Foto de Roger Castellón)

Un nen plorava perquè volia anar a la lluna. Uns bruixots ho van veure i el van ajudar a construir un vaixell de paper per arribar-hi. Aquest és un conte que Fabian Cardinal va inventar per la seva filla Lea. Potser la multitud d’elfs que ens contemplen somrients des de tots els racons de la botiga Bateau Lune van ajudar Fabian Cardinal i la seva dona Ana a construir el seu peculiar vaixell que va ancorar, ja fa vuit anys, a la plaça de la Virreina de Barcelona.

Després d’haver viscut a Poitiers i a París, aquesta parella de belga i catalana va recalar a Barcelona per construir la seva llar i la seva família. La petita Lea li va portar a Fabian l’alegria de tenir-la i la frustració de gairebé no poder veure-la créixer. «Treballava de cap de Compres al Hard Rock Cafè. Arribava a casa entre les set i les vuit del vespre, just per banyar-la i posar-la a dormir. Aquest era l’únic moment del dia en què la podia tocar».

Aleshores, Fabian i Ana viatjaven amb freqüència a París i aprofitaven la visita per comprar joguines creatives de fusta que no trobaven a Barcelona, tant per a ells com para els seus amics. L’oportunitat i la necessitat de treballar menys hores van despertar en Fabian la fantasia de muntar una tenda de joguines d’aquesta mena. Quan Lea tenia tres anys va obrir les seves portes aquesta arca atapeïda de titelles, mòbils, trencaclosques de fusta i follets. Però Bateau Lune també són contacontes, manualitats o pallassos que cada dissabte ocupen la plaça i que les filles de Fabian i Ana en gaudeixen al costat d’altres nens.

Quan va néixer la seva segona nena, Mia, tot va ser diferent. La botiga està a tres minuts de casa seva casa, així que Fabian podia veure-la al matí abans d’obrir i també de dues a cinc de la tarda. Ara que les nenes tenen deu i cinc anys, Fabian les acompanya a escola i després es posa al timó de la seva barca. Els dijous a la tarda i els divendres, se centra en la comercialització de la marca alemanya de calçat infantil Pololo, de la qual n’és distribuïdor per a Catalunya, País Basc i València. D’aquesta forma, també pot esgarrapar algunes hores més per estar amb les seves filles. Ana treballa des de casa en l’administració del negoci, així com en la botiga virtual que van obrir fa tres anys.

Segurament Fabian no treballa menys hores que abans, però ha realitzat la seva fantasia i la de molts nens i nenes.

4 comments

 1. Sol ha dit:

  i a més a més la botiga és preciosa, ells són encantadors, les joguines són de boníssima qualitat i als nens els encanten. Ara que ve el nadal, no deixeu d’anar-hi!!

  I no, no tinc comissió, només sóc una mare molt contenta de comprar a Bateau Lune des de fa quatre anys, quan va néixer la meva filla. Mai m’han fallat.

 2. Geòrgia ha dit:

  Són una parella encantadora i entrar a la seva botiga és com entrar en un conte de fades. A nosaltres ens encanten les activitats del dissabte a la tarda, als nens els diverteix molt. FELICITATS x 8 anys!

 3. Rosa ha dit:

  És una botiga que agrada tant a grans com a petits…..van triar aquest camí que amb esforç i constància han aconseguit crear un espai ple d’il.lusions!!!! moltes felicitats per 8 anys i per molts més!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *