Com treure rendiment al que hem comprat

Sóc feliç com un anís perquè al cole de la meva filla no fan servir llibres de text. (Ep! Això no vol dir que reneguem dels llibres, que de biblioteca si que en tenim, molt ben assortida i amb molta activitat de préstec). Aquesta opció, ara pot semblar molt moderna o molt hippy, però era habitual fa anys. Jo mateixa vaig anar a un escola de monges amb un nivell d’exigència acadèmica molt alt i fins a sisè de bàsica, avui en dia sisè de primària, no teníem manuals.

Avui en dia la norma és carregar a les criatures de totxos i als pares de despeses. La meva cunyada ha hagut de gastar 600 euros en els llibres per als seus trigemins que encara no tenen set anys i fa quatre dies que llegeixen. Alternatives per evitar aquest dispendi hi han unes quantes però m’ha cridat l’atenció la iniciativa recollida a El blog alternativo de l’emprenedor Daniel Bovenko creador d’Alquilibrix, un portal de lloguer de llibres de text. L’arrendament dura un any i costa un 50% menys que la compra dels llibres. També es poden vendre els llibres de text i abasta tots els cursos des del primer de l’ESO fins a la Universitat i el Postgrau.

Alhora m’assabento de què ha arribat al nostre país el lloguer de cotxes entre particulars. Concretament hi trobo dues empreses que s’hi dediquen: Social Car i Movomovo. No sé quina de les dues ha començat primer. A través d’una de les xarxes de dones professionals on participo m’arriben constanment ofertes i demandes de les seves usuàries per llogar una habitació però també anuncis de venda de sofàs, cadireretes de cotxe per nadons i fins i tot vaixelles de cristalleria fina de segona mà. No és conya. Si gairebé sembla l’ebaY o el LoQUo.

Està molt bé això de treure rendiment al que hem comprat i de pas redimir-nos una mica de la culpa d’haver-ho fet si realment ens en podíem estar ara que plorem quan van mal dades. Gairebé faria gràcia si no fos per les fotocòpies enganxades als portals d’anuncis venent un ordinador del segle passat (Pentium 386!) i les ombres rere els vidres difuminats de la nova botiga de compra venda d’or del meu barri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *