Com vestir de forma sostenible, barata i amb estil en tres passos

L’altre dia vaig llegir l’article ¿Y si empezáramos por no comprar ahí? de José Antonio Pérez Leo al Diario.es. Arran de la notícia publicada per la BBC que revelava que refugiats siris són explotats fàbriques turques que produeixen per Zara i Mango , entre d’altres, l’autor feia la proposta que dóna títol a l’article. Cada dia ens arriben imatges i notícies que ens colpeixen i no sabem què fer amb elles. Ens aturem un moment, fem un comentari compungit o indignat i seguim endavant. El nostre estil de vida es basa en un sistema injust. Estem disposats a canviar-lo?

I si comencem per no comprar roba feta per esclaus? Estem tan integrats en aquest sistema neo-esclavista que fins i tot una exigència ètica tan bàsica com aquesta sembla difícil de complir. Per això he desenvolupat un sistema que podria anomenar “Com vestir de forma sostenible i amb estil quan no tens un duro en tres senzills passos”.

  1. Oblida el que està de moda. “La moda passa i l ‘estil roman”, va dir Coco Chanel. No llegeixis revistes de moda, són pura gasòfia.Per inspirar-te, mira pel·lícules i sèries de televisió antigues i actuals i llibres de fotografia artística.
  2. Passa’t a la roba de segona mà. He dit segona mà, no vintage. Vintage no és barat. Estic parlant de botigues com Humana o Intermón Segona Oprtunitat i de mercats de cap de setmana (Flea market, On the garage, Lost & Found…) Participa en intercanvis de roba. Si et sembla massa cutre i no trobes res, és normal. Et falta pràctica. Quan hi hagis anat unes quantes vegades desenvoluparàs un radar per detectar entre la morralla les peces de qualitat i les que t’interessen.
  3. De tant en quan, pel teu aniversari o per Nadalo quan tinguis ocasió, fes-te un regal o demana’l als teus reis mags particulars: una peça de qualitat, ben feta amb bons teixits i sostenible ja sigui ecològica i /o de disseny local o vintage.

Per posar en pràctica aquest mètode ben aviat tens dos esdeveniments perfectes a Barcelona:

Ens veiem allà!

One comment

  1. Vincent G ha dit:

    Para mi, el problema es que estoy atraído a los textiles de alta tecnología (con calidades como estirarse, controlar la temperatura del cuerpo y el sudor, et cetera). Aquí en los EEUU, las marcas como Zara, H&M y Uniqlo tienen mucho éxito porque sus productos son baratos. Hay compañías como Outlier y Ministry quienes hacen ropa con textiles de alta tecnología pero sus productos cuestan mucho más que Uniqlo o H&M. Haces un buen punto que no debemos ser esclavos a la moda. Creo que las personas en general quieren caber en la sociedad y estar percibidas como normal. Y a la vez quieren tener su independencia y ser único. El problema es que nos comparamos a los demás y tenemos miedo de ser nosotros mismos. Queremos ser únicos y normales a la vez. Y para ser normal, gastamos dinero en ropa barata. Me gusta más tu visión del mundo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *