Business Woman arriba als quioscs

Ja la tenim aquí (o gairebé). A partir de la setmana que ve, la revista Business Woman ja es trobarà als quioscs, en alguns aquest dissabte. Quins nervis! Tinc moltes ganes de saber la vostra opinió així que si em deixeu un comentari em posaré en contacte amb vosaltres per correu electrònic per tal de fer-vos arribar un exemplar.

De moment us deixo l’editorial que és una declaració de principis del que vol ser Business Woman.

 

Editorial

La situació econòmica del país és preocupant. Per buscar possibles vies de solució el president del Govern demana reunir-se amb l’elit empresarial. Els 37 representants de les grans companyies espanyoles arriben a l’hora assenyalada desafiant el fred del matí amb els seus vestits foscos. El protocol fa que prenguin seient en una taula en forma d’U en funció del volum de facturació de les seves empreses: els grans se situen en el centre, al costat del trio del Govern; en els dos extrems queden les dues úniques dones convocades.

Aquesta és la foto d’una cara de la realitat; l’absència de dones en els centres de poder econòmic. Un recent estudi apunta que, dels 500 consellers de les societats de l’Ibex 35, només 54 són dones, i encara el 20% de les empreses de l’índex no tenen presència femenina en els seus consells. Però la realitat és polièdrica i a Business Woman volem fer la foto de les altres cares, les de les dones executives i emprenedores que lideren importants empreses, que dissenyen estratègies i gestionen recursos dins de les companyies, que s’han llançat a engegar el seu propi projecte, que estimen el seu treball. Dones decidides i decisives, lluitadores i creatives, amb caràcter i estil propi.

A Business Woman volem oferir a les nostres lectores (i lectors) experiències i reflexions inspiradores, així com tota la informació d’interès per a les professionals. En definitiva, recursos i suports per progressar en el seu treball, per animar-les a fer emergir el seu talent a l’empresa.

La crisi financera ha posat de manifest les mancances del nostre model econòmic. Per repensar-ho fan falta més que mai la visió i els valors femenins. Existeix l’oportunitat, però sobretot la necessitat, que les dones liderin un canvi en les empreses per fer-les més flexibles, més humanes, més conscients de la seva funció social. Fins avui les dones s’han incorporat massivament al món del treball i s’han adaptat a les estructures econòmiques. Ara és el moment de transformar-les, de canviar la foto. Per això ara neix Business Woman, per acompanyar-les en aquest viatge.

 

4 comments

  1. Enhorabona!! quines ganes de tenir-la a les mans!!!!

  2. Su ha dit:

    Quina bona notícia!! Enhorabona per aquesta iniciativa. Les dones podem jugar un paper molt important i diferenciador que realment doni un canvi al model empresarial. Quan la igualtat es veu com la integració de la dona en el model existent, lluitem per la “desigualtat”, és a dir, no ens integrem en el model, canviem-lo!! Gràcies!!!

    • Imma Tortajada Imma Tortajada ha dit:

      Gràcies a tu pel teu comentari. M’ha agradat molt com ho expreses: “Quan la igualtat es veu com la integració de la dona en el model existent, lluitem per la “desigualtat”, és a dir, no ens integrem en el model, canviem-lo!!”. M’apunto aquesta frase. De seguida em poso en contacte amb tu per enviar-te un exemplar de Business Woman. Ja em diràs que en penses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *