Barcelona Ethical Fashion Fest i Renova la Roba: èxit de la moda sostenible

Aquest cap de setmana he assistit a dos esdeveniments de slow fashion: el Renova la roba, i el primer Barcelona Ethical Fashion Festival organitzat per l’Associació de Moda Sostenible de Barcelona. A tots dos hi vaig trobar una gentada i això només poden ser bones notícies: sí, volem moda sostenible.

Arribo al Centre d’Arts Santa Mònica just per veure la desfilada dels dissenyadors locals. La Maria Peérez-Hickamn, una de les responsables de l’equip de comunicació de l‘Associació de Moda Sostenible de Barecelona i del Barcelona Ethical Fashion Festival em comenta emocionada que abans d’obrir portes la cua arribava al metro. M’ho crec doncs a dins està ple com un ou tant a les pop stores (abans anomenades paradetes) com al voltant de l’escenari on canta Carmen Doorá, artista compromesa i autora de la cançó del vídeo 38 de l’ONG Setem sobre l’explotació laboral de les treballadores del tèxtil al tercer món.

Propostes molt diverses

Moda Sotenible Barcelona

Vestit de Mimètik. Foto d’Albert Armengol

Després comença la segona desfilada de la tarda doncs abans hi ha hagut una altra dedicada a la moda infantil, a les botigues multimarca i als complements. Ara toca el torn dels dissenyadors. Les propostes són diverses; moda de proximitat (Mimetik, Carmela Rodríguez), confeccionada amb roba ecològica (Pure Green Apparel, Aiby Craft) o reciclada (Del través, Sylvia Calvo o Virginia Rondeel Studio). Des de vestits de festa o núvia, fins a roba molt informal passant per models portables un dia de feina. Algunes avançades, d’altres seguint les tendències actuals i d’altres a la seva bola. Però el més variat i que més em crida l’atenció és el públic. Hi trobo des de una blogger de moda estupendíssima fins a una amiga que no sabia interessada ni en moda ni en sostenibilitat i que hi surt amb una flamant faldilla d’Ecoology

15693043119_b1db6c4b6d_zEn definitiva, hi ha oferta (gairebé trenta dissenyadors) presents al certamen) i, el que és més important, hi ha demanda, un interès per consumir d’una altra manera que ja fa un temps que copsem des de slowBCN. Aquesta tendència l’està catalitzant molt bé l’Associació de Moda Sostenible de Barcelona, primer organitzant el Fashion Revolution Day i ara el Barcelona Ethical Fashion Festival pel que han passat prop de 3.000 persones. Tot un èxit que es deu en molt bona part a l’esforç i professionalitat del seu equip de comunicació. I si hi ha demanda segur que tard o d’hora hi haurà oferta per cobrir els públics, els estils i les necessitats que encara no tenen resposta com per exemple la moda infantil més enllà dels 5 anys o la moda juvenil. Al cap i a la fi el concepte de moda sostenible és molt incipient a casa nostra. Si que hi ha en canvi, molts dissenyadors locals que fan moda de proximitat i de forma gairebé artesanal i alhora estèticament molt interessant i que ens agradaria molt veure al proper Barcelona Ethical Fashion Festival.

Pop sotres al Barcelona Ethical Fshion Fest. Foto d'Albert Armengol

Pop sotres al Barcelona Ethical Fshion Fest. Foto d’Albert Armengol

Gentada al Renova la roba

També es sostenible la roba de segona mà i també va tenir el seu espai el cap de setmana passat en aquest intercanvi de roba a gran escala que és el Renova la roba. Jo vaig anar, al igual que en les últimes edicions, a la Casa Sagnier. Vaig constatar que el certamen és prop de morir d’èxit, si més no en aquest punt d’intercanvi. Vaig arribar una mica justa i la cua serpentejava com bonament podia pel vestíbul. Alguns participants es queixaven del retard, de l’organització de la cua…fins i tot de les actrius que animaven el galliner! No està de més recordar que la gestió dels intercanvis corre a càrrec de voluntaris, no de la criada. De seguida que van obrir portes la gernació va entrar en tromba arramblant amb tot i, és clar no em va quedar res que m’escaigués.

M’alegro molt que el Renova la Roba hagi tingut tant de ressò però, coi, me n’he entornat amb un foulard que a la meva filla li va fer gràcia per disfressar-se, i un parell de peces que ja sé des d’ara que només em posaré per rentar els plats. Encara em queda, però, l’oportunitat d’anar algun altre intercanvi. Per sort el Renova la roba continua i l’empenta de la moda sostenible també.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *